DK

Plus Boligs nye firmadomicil skal henlede tankerne på det gamle industriområde på Eternitgrunden i Aalborg og bygge videre på udtrykket fra de gamle siloer.

Det almene boligselskab Plus Bolig har med Søren Enggaard A/S som bygherre, netop opført deres nye administrationskontor på Eternitten.

Plus Boligs nye firmadomicil skal henlede tankerne på det gamle industriområde på Eternitgrunden i Aalborg og bygge videre på udtrykket fra de gamle siloer. Både i bygningsform og i det rustikke materialevalg. Derfor integreres den historiske silo, som en vigtig del af huset, og vil fremtidigt stå som symbol på områdets sjæl.

Byggeriet udføres i 4 cirkelformede etager, der ligger som tøndebånd oven på hinanden og spiller smukt sammen med den eksisterende siloens form. For at få det nye domicil helt rund, er der bygget og monteret et stålskelet uden på betonpladerne, hvorefter der er blevet monteret facadeplader. De anvendte facadeplader er i flere forskellige nuancer og vindueshullerne er udformet i forskellige dybder og trukket frem for at skabe et oplevelsesrigt skyggespil og en mere dynamisk facade, som ikke er for tung i udtrykket ved siden af den høje, slanke silo, som bliver brugt til depot- og teknikrum.

  • Projektperiode 2012
  • Omfang 1.500 m²
  • Byggesum 90 mio. kr.
  • Anvendelse Administrationskontor og firmadomicil
  • Adresse Visionsvej, Eternitgrunden, Aalborg
  • Bygherre Plus Bolig, Søren Engaard AS
  • Ydelse Arkitekt og landskabsarkitekt
  • Arkitekt KPF Arkitekter / Erik Møller Arkitekter
  • Landskab KPF Arkitekter / Erik Møller Arkitekter
  • Ingeniør COWI AS
  • Udbudsform Hovedentreprise
  • Entreprenør Myhlenberg Byg AS
  • Energiklasse Lavenergiklasse 2015
TILBAGE TIL TOP